Lud

Lud
Lud

Ludbehandling og lud er en overflade som giver et smukt, lyst og naturligt look og patina. Lud og ludning beskytter ikke plankegulvet eller parketgulvet mod brug og slid. Af den grund må der efterfølgende tildeles en uopslidelig efterbehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, hvidolie, hvid lud, sæbe, voks og almindelig olie, lud, lak. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er Ludbehandling og lud?

Ludning og lud bruges til undlade den skrækkelige gule kulør på lyse plankegulve. Lud   er en kemi som modvirker træets ægte garvesyre samt dermed nedbryder gulning. Dernæst har du et plankegulv eller parketgulv med den populære lyse grundfarve.

Hvilken teknik kan anbefales sammen med lud?

Afslibning og efterbehandling af gulvafslibning kan således give forskellig påvirkning afhængig af træsort, træets tilstand og gulvtype. Især lud parket og plankegulve angiver diverse nuance afhængig af mængden af træets garvesyre. Eksotiske og mørke træsorter kan ikke ludbehandles og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring samt gulvvedligeholdelse?

Ifald et ludbehandlet gulv ‘skrubbes’ så farvenuancen og ludbehandlingen fordufter, skal hele parket og plankegulvet letslibes og påføres endnu en omgang. Daglig gulv rengøring er støvsugning og gulvvask udført efter behov. Der bruges en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Gulvvask i sæbespånevand er et gammeldags husråd, som vi gladeligt bringer videre til vore kunder. Med sæbespåner opnås den efterstræbte grå hvide patina og udseende, som er på mode nu.

Alternative behandlinger til natur lud og hvid lud?

Er du på udkig efter et lyst parket eller plankegulv i boligen, så skriv til solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvvejledning, gulvrådgivning og gulvinspiration samt en fantastisk service, så du opnår den optimale gulvmulighed. Som gulvsliber ved vi alt om gulve og vi lytter til dine forventninger og drømme til det nyafslebne gulv, og oplyser dig om sæbebehandling, tørretid og vedligeholdelse. Alternative efterbehandlinger er hvidpigmenteret olie og hvidpigmenteret lak, som giver en fin, hvid farve. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede gulve?

Som nævnt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludningen i træet. I fald der kommer pletter af rødvin, te, kaffe, blod eller andet på gulvet, er praksis at benytte en ‘pletfjerner’ til en og samme formål.

VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.21_1169]
Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.